TOYOTA GR MEET #2

10.11.2022

Téměř 50 sportovních Toyot na jednom místě? To zní jako skvělá zábava! Na mosteckém okruhu se proháněly všechny současné sportovní modely GR i několik ikon nedávné historie včetně Supry s legendárním motorem 2JZ. To ale zdaleka není všechno!

První ročník srazu japonských sporťáků se podle očekávání setkal s velkým úspěchem. Byl totiž primárně zaměřen na to nejdůležitější, tedy jízdu a zábavu na závodním okruhu. V pořadí druhý GR Meet proto logicky pokračoval opět celodenní akcí na okruhu v Mostě, který je svým profilem vhodný pro všechny modely bez rozdílu koncepce i výkonu motoru.

Skvělou účast téměř 50 japonských sportovních aut současné i nedávné produkce zpestřilo několik ikon 90.let. K těm nejzajímavějším bezesporu patřila čtvrtá generace Supry s legendárním řadovým šestiválcem 2JZ nebo stylový sedan Mark II. K vidění byla i zajímavá auta dovezená přímo z Japonska. Některé, pro evropský trh zapovězené, kousky vypadaly doslova exoticky.

Zájemci mohli otestovat nejnovejší Lexusy během demo jízd nebo si užít zábavné taxi jízdy na okruhu.

Podobně jako v loňském roce nechyběla podpora Toyoty ČR. Zájemci si tak v hlavním boxu mohli koupit merch Toyota Gazoo Racing nebo otestovat nové modely. K demo jízdám v okolí autodromu byly připraveny také dva Lexusy RX a ES. Ještě zábavnější ale byly taxi jízdy přímo na závodním okruh ve speciální LC 500 Black Inspiration.

Hlavní hvězdou dne byla samozřejmě nová GR86, která měla na této akci českou premiéru. Svezli jsme na tucet zákazníků, kteří si chtěli zkrátit čekání a ujistit správnost výběru. Konkrétně k modelu GR86 se určitě vrátíme v plnohodnotném testu na našem blogu a YouTube.

Nová GR68 vás bude bavit nejen na závodním okruhu!

Už podle prvních kilometrů v domácím prostředí víme, že tohle auto bude bavit každého nadšeného řidiče. Nový motor s větším objemem má dostupnější točivý moment v nižších otáčkách, řazení manuální převodovky je rychlejší a přesnější, karoserie pevnější a interiér výrazně komfortnější a kvalitně zpracovaný.

Díky podpoře našich partnerů, doprovodnému programu, dokonalému počasí, senzačnímu jídlu od Circus Burger a hlavně vám účastníkům jsme mohli posunout tuto akci na další úroveň, která nastavila laťku pro GR Meet #3 opravdu hodně vysoko. Už teď se těšíme na pokračování!