CORNERS ROADS – VÝSLUNÍ

11.08.2023
Skvělou zábavu za volantem si můžete užít i mimo závodní okruh. Stačí zkombinovat to správné sportovní auto s ideální silnicí. V našem seriálu CORNERS ROADS se dozvíte, kam vyrazit za skvělými zážitky a kde najdete nejlepší silnice v ČR i Evropě. Vybíráme jen ty nejlepší řidičské silnice, na které se pravidelně vracíme.

Výsluní je malé město na náhorní planině Krušných hor v nadmořské výšce asi 780 metrů. Tato na první pohled zapomenutá lokalita s minimálním osídlením i dopravou patří k našim nejoblíbenějším v severozápadních Čechách. Je totiž pospojovaná sítí klikatých okresek s překvapivě kvalitním asfaltem. Od podzimu do jara jsou navíc zdejší silnice díky často proměnlivému počadí zábavně kluzké.

Bohatá síť lokálních silniček nabízí celou řadu řidičsky zajímavých tras. Můžete si nakombinovat okruh podle vlastních preferencí a typu auta. Moc dobře se ve zdejších kopcích svezete s předokolkou, čtyřkolkou ale nejvíc zábavy si užijete v autě s pohonem zadních kol. Více než polovina zatáček jsou totiž ostré vracáky jak stvořené pro přetáčivé smyky. S přehledem vám budou stačit auta se skromným výkonem jako je MX-5 nebo GR86.

Naše konkrétní trasa vede z Chomutova, přes Celnou, Prunéřov, Hradiště, Petlery až do Měděnce. Čeká vás tedy hned několik stoupání a klesání, přičemž každý úsek nabídne jiné a specifické pasáže. Měděncem ale tato krušnohorská trasa končit nemusí. Můžete pokračovat dál po náhorní plošině směrem na Klínovec a ještě odlehlejší rašeliniště v okolí Rolavy.

Krušné hory patří k naším oblíbeným lokalitám nejen díky opuštěným okreskám

Do Krušných hor a česko-německého pohraničí se určitě ještě několikrát vrátíme. Zdejší cesty jsou nejen zajímavé svým profilem, ale společně s kombinací minimálního provozu a drsné člověkem nezdrancované krajiny mají své kouzlo. Okresková vyjížďka se tak rázem stává i skvělým relaxem.

Profil: Rychlé pasáže často střídají technické úseky se serpentinami
Povrch: 80 % kvalitní nebo nový asfalt, 20 % zvlněný povrch bez výrazných výmolů
Délka: 60 km
Vhodné auto: Trasa je zábavná prakticky ve všech autech ideálně s pohonem zadních kol