VÁNOČNÍ SRAZ SUBARU

31.01.2024

Okruhovou sezónu 2023 jsme ukončili tradičně vánoční Sosnovou. Tentokrát se však od všech předchozích ročníků značně lišila. Díky skvělé spolupráci se SUBARU ČR a Autodromem Sosnová byla tato celodenním akce pro všechny registrované majitele SUBARU zcela zdarma. Jak jsme si to užili?

Vánoční Sosnovou najdete v našem kalendáři tradičně vždy těsně před Štědrým dnem. Tentokrát vyšel termín úplně dokonale – na sobotu 23. prosince. Tento celodenní trackday však nebyl zaměřen jen na samotné ježdění na trati. Šlo hlavně o přátelské setkání majitelů a fanoušků značky SUBARU, pro které byl připraven doprovodný program a skvělé občerstvení od Jacob’s Street Food

Sešlo se více než 60 BRZ, WRX STI a dalších ikonických modelů SUBARU!

Proč právě SUBARU? Tato japonská automobilka je s corners.cz spjata od úplného začátku. Vzhledem k našim dlouholetým velmi dobrým vztahům jsme se rozhodli o prohloubení vzájemné spolupráce ještě s Autodromem Sosnová, abychom mohli společně nadělit Subaristům ten nejlepší vánoční dárek, tedy zasněženou trať, a to navíc zcela zdarma! Ano, všichni předem registrovaní účastníci měli celodenní vstupenku free a k dispozici byl i náš instruktor Dominik, který se v autech střídal po 20minutových blocích. Díky zasněžené a kluzké trati to byla ideální šance pro nováčky i pokročilé jezdce, kteří chtěli zdokonalit své dovednosti při jízdě bokem.

Během krátké polední pauzy proběhlo společné focení všech účastníků. Podle očekávání převažovaly lehké zábavné zadokolky BRZ první i druhé generace, následovala skupinka rychlých WRX STI a nechybělo několik civilnějších modelů, jako jsou Levorg nebo Forester, které občas pomohly zadokolkovým BRZ ze závěje.

Nejzajímavější a nejlépe řízená SUBARU jsme před koncem akce obdarovali dárkovým balíčkem ze SUBARU butiku.

Po celý den bylo k dispozici nové BRZ s automatickou převodovkou a homologovaným sportovním výfukem Milltek Sport. Kdo si původně myslel, že automatická převodovka bude na takto technické trati špatnou volbou, byl po taxi jízdě vždy mile překvapen. Řazení je příjemně rychlé a dokáže měnit rychlosti i během dlouhého přetáčivého smyku bez ztráty plynulosti!

Nejzajímavější a nejlépe řízená SUBARU jsme před koncem akce obdarovali dárkovým balíčkem ze SUBARU butiku. Dokonalou vánoční atmosféru dovršilo několik posledních kol před 16. hodinou už za soumraku a nepolevujícího sněžení. Už teď se těšíme na další setkání!