TOYOTA GR MEET #3

20.11.2023

Japonská sportovní auta nás baví. Skvěle kombinují moderní techniku s mechanickým feelingem aut z 90.let. To ale není hlavní důvod pořádání již třetího ročníku GR Meet. Okolo japonských sportovních aut se v Česku totiž vytvořila skvělá komunita nadšených řidičů! GR Meet byl tedy opět o senzační přátelské atmosféře, výborném asijském jídle a v neposlední řadě okruhové zábavě!

Už se pomalu stává tradicí, že podzim na mosteckém okruhu patří japonským sportovním autům. Třetí ročník GR Meet byl tentokrát ve znamení lehkých zadokolek GR86 a BRZ, kterých přijelo bezmála dvacet. Nechybělo ani několik kousků první generace BRZ a GT86 často v modifikované podobě se sportovními doplňky.

Více či méně modifikované byly také snad všechny Toyoty GR Yaris. Některé dokonce zajížděly velmi zajímavé časy! Počasí bylo totiž dokonalé pro rychlá kola. Polojasno a téměř 15 stupňů svědčilo motorům, brzdám i  pneumatikám.

Toyota ČR přivezla Supru A90 s manuální převodovkou, GR86 a Lexus LC 500 pro zábavné taxi jízdy.

V pit lane, ale ani na trati nechybělo několik zajímavých Lexusů a všechny účastníky potěšila přítomnost ikonických youngtimerů. K těm nejzajímavějším bezesporu patřila první generace Toyoty Supra nebo předchůdce současné GR86. GR Meet ale nabídl celou řadu dalších zajímavostí. Toyota ČR přivezla Supru A90 s manuální převodovkou, GR86 a Lexus LC 500 pro zábavné taxi jízdy. V boxech byly k vidění doplňky GAZOO Racing, produkty českého výrobce PMP zabývajícího se vývojem a výrobu performance a závodních komponent pro GR Yaris a kluci z JEDETO přivezli spoustu zajímavých doplňků od renomovaných výrobců, jako je například Cusco nebo HKS.

Všechny účastníky potěšila přítomnost ikonických youngtimerů – první generace Toyoty Supra nebo předchůdce současné GR86.

Všichni registrovaní účastnící měli k dispozici časomíru MyLaps a na nejlepší časy se můžete podívat v našem LEADERBORDU. Během pauzy mezi ostrými koly čekal na všechny účastníky výborný asijský catering s pestrým menu.

Věříme, že jsme GR Meet posunuli o další level a předčili tak první a druhý ročník. Už teď se těšíme, co přinese příští rok a jaké novinky ze světa japonských sportovních aut pro vás odhalíme!