Novinky pro sezónu 2022

30.12.2021

V pořadí pátá sezóna corners.cz začíná už za několik dní. Těšit se můžete na celou řadu novinek, všechny české automobilové okruhy a kalendář akcí nově obohacený o Salzburgring a Slovakia Ring. Rozšířili jsme funkce i nabídku našeho online shopu a zavedli několik nových pravidel pro ještě plynulejší provoz na trati během okruhových akcí.

Uplynulý rok 2021 byl i přes komplikace spojené s pandemií koronaviru velmi zajímavý a přinesl celou řadu nových zkušeností. Odjeli jsme přes pětadvacet akcí na tuzemských tratích v Mostě, Brně a Sosnové, poznali celou řadu nových zákazníků i přátel, objevili nové zábavné úseky českých i zahraničních silnic a otestovali nespočet zajímavých sportovních aut.

Po celý rok jsme hlavně při pořádání okruhových akcí vnímali zpětnou vazbu od našich zákazníků, abychom v nadcházející sezóně mohli udělat společně další krok kupředu. Výsledkem je mimo jiné aktualizace pravidel, která budou platit na všech akcích, které máme pro rok 2022 v plánu nejen v česku, ale po menší pauze také v zahraničí. Můžete se těšit na přibližně 30 termínů během následujících 12 měsíců!

Zpestřením kalendáře je tradičně náš oblíbený Automotodrom Brno a novinkou je rakouský Salzburgring a slovenský Slovakia Ring.

TERMÍNY 2022

Kalendář pro sezónu 2022 je naplněný více, než kdykoliv předtím. Nejvíce akcí proběhne tradičně na domácích tratích Autodrom Most a Autodrom Sosnová. Na těchto nejnavštěvovanějších tratích se uvidíme pravidelně minimálně jednou měsíčně, a to i během hlavní letní sezóny. Zpestřením kalendáře je tradičně náš oblíbený Automotodrom Brno a novinkou je rakouský Salzburgring a slovenský Slovakia Ring.

Salzburgring určitě doporučujeme všem majitelům výkonných aut. Tato velmi rychlá trať nabídne celou řadu technicky náročných zatáček. Proto nebudou na akci chybět ani naši instruktoři, kteří trať velmi dobře znají. Samozřejmostí je catering, moderní zázemí rakouské trati a podpora našeho týmu. Trackday proběhne ve čtvrtek, čímž se nabízí možnost prodlouženého víkendu v nedalekých alpských pasech.

Dobré zprávy máme i pro zájemce o Slovakia Ring. Od loňského podzimu byla dokončena dálnice ve směru od Bratislavy. Cesta z hlavního Slovenského města přímo na parkoviště závodního okruhu je tak otázkou necelých 30 minut jízdy. Areál okruhu nabídne i možnost ubytování, pronájmu vlastního boxu nebo sportovních a pro okruhové ježdění upravených aut.

SHOP 2022

Náš Shop už znáte z nakupování registrací na okruhové akce. Nově je sekce přehlednější a zároveň se během nákupu dozvíte všechny potřebné informace o akci v jejím detailu. To ale není to nejdůležitější.  V Shopu kromě vstupenek na akce nově koupíte další produkty. Jsou to nejen dárkové vouchery, ale přibyla k nim ještě řidičská mikina Driver’s Hoodie. Během roku budeme Shop doplňovat o další produkty, které vám udělají radost.

Abychom zachovali smysl open pitlane bez časově omezených stintů, snížíme celkový počet účastníků při zachování stejné propustnosti trati.

PRAVIDLA 2022

Několik novinek se týká také organizace samotných akcí. Abychom zachovali smysl open pitlane bez časově omezených stintů, snížíme celkový počet účastníků při zachování stejné propustnosti trati. Cílem je samozřejmě ještě lepší plynulost provozu na dráze.

V Sosnové budeme nově jezdit čerstvě vyasfaltovanou, původně rallycrossovou zadní část okruhu. Chystá se tu rekonstrukce parkoviště a tak se v průběhu roku dočkáme upraveného zázemí. S těmito změnami se váží také nová pravidla specifická přímo pro Sosnovou, přečíst si je můžete here.

Od tohoto roku už nebude možné během našich akcí provozovat služby půjčoven sportovních aut, placené taxi jízdy nebo jiné komerční pronájmy, které narušují plynulost provozu na trati. Výjimku dostanou jen prověřené společnosti během vybraných a k těmto účelům vhodných termínů. Cílem je zajištění maximální bezpečnosti a plynulosti našich akcí.

Vstupenky na naše akce nebude možné zakoupit jiným způsobem než pomocí našeho online Shopu. Pokud bude kapacita dané akce naplněna, nebude možné počet navýšit ani po individuální domluvě. Stejně tak nebude možné pustit na trať zájemce, kteří přijedou v den akce bez platné registrace. Pravidla mohou vypadat přísně, ale jde nám o co nejlepší řidičské zážitky na trati a plynulý provoz.

Účastníci, kteří opakovaně poruší pravidla naše nebo autodromu, na kterém je akce pořádána, budou na vyzvání muset akci opustit a zároveň pro ně nebude možné registrovat se na další termíny.

Doufáme, že všechny tyto kroky povedou k ještě lepším zážitkům a nadále skvělým akcím, které si společně opět užijeme. Už teď se moc těšíme na setkání na trati a do nové sezóny přejeme všechno nej!